Jul

Santa Lucia, glutenfrie lussekatter! :)
Svart senker natten seg, i sall og stue... Idag er det 13.desember, og det betyr at det er Luciadagen! Hjemme hos meg (Katinka) har vi laget Glutenfrie Lussekatter :) Glutenfrie Lussekatter smaker dobbelt så godt som lussekatter med gluten. Det er ingen regel som sier at du ikke kan spise Glutefrie Lussekatter enda du ikke har Cøliaki! :) Lykke til!

Lussekatter (ca. 25 stk.)
Ingredienser:
150 gram smør
5 dl melk
1 pk. gjær
1 ss fiber Husk
1 gram safran eller gurkemeie
100 - 150 gram sukker
1 egg
80 gram Jyttemjøl
650 gram Semper glutenfri mix
Rosiner

Fremgangsmåte:
  • Smelt smøret og ha i melken (varmes til 37 grader).
  • Rør ut gjær og visp inn fiber Husk.
  • La dette stå i ro i 10 min.
  • Bland alt godt sammen i en kjøkkenmaskin.
  • Heves til dobbelt størrelse.
  • Formes til lussekatter etter ønske.
  • Ha på rosiner.
  • Etterheves.
  • Pensles med egg.
  • Stekes ved 225 grader i 10 - 12 min.
Kilde: NCF Den glutenfrie bakeskolen.

-Katinka :)



Julekos

Hei alle lesere!
Idag er det 9.desember, og juleriden er godt igang. Jeg syntes det er utrlog viktig å kose seg i adventstiden, man trenger ikke gjøre så mye, bare noen små ting. En slik koselig ting som jeg har gjort er å lage hjemmelaget kakao, og spise (glutenfrie) pepperkaker forran peisen! :) Enda vi her i reaksjonen fortsatt går på skolen, er det viktig å kose seg, og ta det med ro i juletiden! Så alle sammen, kos dere med denne oppskriften i kveld! Og GOD JUL!

Hjemmelaget kakao:
1liter melk
2ss kakao
En del sukker (smak til!)

Ta litt av melken i kjelen sammen med sukkeret og kakaoen. Når det koker, hell i resten av melken, MEN HUSK; jeg tar dette bare på "feelingen" så smak det til!

God jul, og kos deg i adventstiden! :)