Desserter

GLUTENFRIE PEPPERKAKER

Hei!
Snart er det jul, og hva er vel ikke viktigere enn pepperkaker?! Ingenting er som en (glutenfri) pepperkake, som er pyntet med nonstop? Derfor vil jeg dele denne oppskriften som jeg fant på nettet. VIKTIG: pynt gjør at pepperkakene ser 100 ganger så gode ut, du kan sette på nonstop før du steker de, for nonstopene smelter ikke i ovnen! :)

Ingredienser:
100 g smør
2dl sukker
360 g TORO glutenfri fin kakemiks
4 ss mørk sirup
2 egg
2 ts hjortetakksalt
1 ts nellik
1 ts ingefær
2 ts kanel
Fremgangsmåte:
1. Smør og sukker røres hvitt
2. Bland i de andre ingridiensene og rør til deigen er glatt
3. Avkjøl deigen
4. Deigen kjevles tynt ut på godt melet benk
5. Trykk ut pepperkakene du vil ha
6. Stekes i ca. 10-15min ved 175 grader
Punkt 4 er spesielt viktig, de må være TYNNE, ellers så sprekker de og blir ikke stekt i midten. Bruk også gjerne litt for mye, enn litt for lite mel.

Kos dere masse med pepperkaker, GOD (glutenfri) JUL!<3

-Katinka





CUPCAKES

Nå skal jeg gi oppskrift på cupcakes:

Ingredienser:

Muffins:
125 g mykt smør
2 dl sukker
2 egg
1 dl melk
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker

Smørkrem:
130 mykt smør
1 ts vaniljesukker
1/2 - 1 dl melk
ca 6 dl melis
konditorfarge, hvis man vil

Slik gjør du:

Til muffinsene:
Pisk smøret, tilsett sukker og pisk i ca. 3 minutter. Pisk inn eggene, ett om gangen, tilsett melet, bakepulveret og vaniljesukkeret. Stek muffinsene midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Avkjøl muffinsene slik at de blir kalde.

Til smørkrem:
Pisk smør og vaniljesukker. Tilsett litt og litt melis og melk, og pisk alt sammen i ca 3 minutter til den blir fin og luftig. Når det gjelder konditorfarge, er det bare fantasien som stopper dere :):) 



 Personelig liker jeg cookie monster cupcaken mest <3

Håper det smaker!


Peace hilsen Ingvild<3


Creme Brulee

 Nå er det jo jul og de fleste lager, eller spiser deilig julemat. Jeg elsker julematen jeg og, men tror ikke at jeg er den eneste som til tider kan bli litt lei noen ganger. Så, derfor skal jeg gi dere en u-julete dessert oppskrift, som jeg tror faller i smak hos de fleste! Nemlig Creme Brulee, eller som vi kan kalle det her i juletiden: Creme julee.
Oppskriften jeg gir dere her er en av mange creme brulee oppskrifter. Hvis du ikke har smakt det før, så er det en slags pudding med smak av karamell og vanilje, med en karamellisert topping. Jeg personlig elsker denne desserten, og det tror jeg du også vil! Nedenfor er oppskriften beregnet til ca 5/6 personer, og dte tar ca. en time å lage dette.

Ingredienser:

1 dl sukker
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
3 dl Kremfløte
2 dl helmelk
6 eggeplommer

Slik gjør du:

  1. Ta frem 5/6 porsjonsformer.
  2. Del vaniljestangen på langs og kok den opp sammen med fløte, melk og sukker. Avkjøl.
  3. Rør sammenvispede eggeplommer i melkeblandingen. Sil blandingen og hell den i porsjonsformene. Sett formene i varmt vannbad i stekeovnen.
  4. I vannbad i stekeovnen ved 150 grader, ca 30-40 minutter, pluss ca. 3 minutter under grillelement.
  5. La dem stå til massen er stiv. Avkjøl.
  6. Karamellisering:
  7. Dryss på et tynt lag med brunt sukker og sett porsjonsformene under grillelementet i ovnen i 2-3 minutter til sukkeret har smeltet. (En skibrenner kan også brukes.)


SERVER OG SPIS!
Aurora