søndag 12. desember 2010

Creme Brulee


 Nå er det jo jul og de fleste lager, eller spiser deilig julemat. Jeg elsker julematen jeg og, men tror ikke at jeg er den eneste som til tider kan bli litt lei noen ganger. Så, derfor skal jeg gi dere en u-julete dessert oppskrift, som jeg tror faller i smak hos de fleste! Nemlig Creme Brulee, eller som vi kan kalle det her i juletiden: Creme julee.
Oppskriften jeg gir dere her er en av mange creme brulee oppskrifter. Hvis du ikke har smakt det før, så er det en slags pudding med smak av karamell og vanilje, med en karamellisert topping. Jeg personlig elsker denne desserten, og det tror jeg du også vil! Nedenfor er oppskriften beregnet til ca 5/6 personer, og dte tar ca. en time å lage dette.

Ingredienser:


1 dl sukker
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
3 dl Kremfløte
2 dl helmelk
6 eggeplommer

Slik gjør du:

  1. Ta frem 5/6 porsjonsformer.
  2. Del vaniljestangen på langs og kok den opp sammen med fløte, melk og sukker. Avkjøl.
  3. Rør sammenvispede eggeplommer i melkeblandingen. Sil blandingen og hell den i porsjonsformene. Sett formene i varmt vannbad i stekeovnen.
  4. I vannbad i stekeovnen ved 150 grader, ca 30-40 minutter, pluss ca. 3 minutter under grillelement.
  5. La dem stå til massen er stiv. Avkjøl.
  6. Karamellisering:
  7. Dryss på et tynt lag med brunt sukker og sett porsjonsformene under grillelementet i ovnen i 2-3 minutter til sukkeret har smeltet. (En skibrenner kan også brukes.)


SERVER OG SPIS!
Aurora

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar