Oppskriften jeg gir dere her er en av mange creme brulee oppskrifter. Hvis du ikke har smakt det før, så er det en slags pudding med smak av karamell og vanilje, med en karamellisert topping. Jeg personlig elsker denne desserten, og det tror jeg du også vil! Nedenfor er oppskriften beregnet til ca 5/6 personer, og dte tar ca. en time å lage dette.
Ingredienser:
1 dl sukker
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
3 dl Kremfløte
2 dl helmelk
6 eggeplommer
Slik gjør du:
- Ta frem 5/6 porsjonsformer.
- Del vaniljestangen på langs og kok den opp sammen med fløte, melk og sukker. Avkjøl.
- Rør sammenvispede eggeplommer i melkeblandingen. Sil blandingen og hell den i porsjonsformene. Sett formene i varmt vannbad i stekeovnen.
- I vannbad i stekeovnen ved 150 grader, ca 30-40 minutter, pluss ca. 3 minutter under grillelement.
- La dem stå til massen er stiv. Avkjøl.
- Karamellisering:
- Dryss på et tynt lag med brunt sukker og sett porsjonsformene under grillelementet i ovnen i 2-3 minutter til sukkeret har smeltet. (En skibrenner kan også brukes.)
Aurora
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar