mandag 13. desember 2010

Pizza

Hjemmelaget pizza lages ikke like ofte som før, noe jeg synes er litt trist. Det er jo egentlig veldig enkelt å lage, og smaker utrolig godt! Så nå skal jeg gi deg en pizza-oppskrift som er enkel å lage, og en kan bli en klassiker i lang tid fremover! Denne oppskriften er til ca. 4 personer.

Slik gjør du:

Ingredienser

  • 400 g benfritt lammekjøtt
  • 3 dl lunkent vann
  • ½ pk gjær
  • 2 ss olje
  • 8 dl hvetemel
  • 4 dl pizzasaus
  • 5 ss revet hvitost
  • 2 ss sorte oliven
  • 2 ts tørket basilikum

Slik gjør du:

1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse. ( hvis du vil lage dobbel porsjon med pizzadeig, trenger du ikke å bruke dobbelt med gjær, bare la det heve lenger.)

2. Kjevle deigen ut på stekebrettet og fordel pizzasausen utover.

3. Strø på osten, legg på kjøttet og dryss over basilikum og legg på noen oliven hvis du liker det. Du kan så klart også velge fyll.
4. Stek ved 225° C i ca. 20 minutter.
SPIS OG NYT

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar